Η έννοια του καταλύματος.

(Αυτόματη μετάφραση, δεν έχει ακόμη επαληθευτεί)

Διαμονή είναι η δράση και το αποτέλεσμα της κατάθεσης ή της διαμονής (φιλοξενία, συνταξιοδότηση). Η συχνότερη χρήση του όρου σχετίζεται με τον τόπο όπου οι άνθρωποι διαμένουν τη νύχτα ή το στρατόπεδο, συνήθως στη μέση ενός ταξιδιού ή κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ξενοδοχεία, Hostel και πανδοχεία είναι είδη καταλυμάτων.

Παραδείγματα:

  • "Όταν φτάσουμε στην πόλη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ψάξουμε για ένα κατάλυμα για να περάσουμε τη νύχτα"
  • "Λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική για να παρακολουθήσουν τους τελικούς τουρνουά, αρκετές πόλεις εξαντλήσουν τα καταλύματα τους,"
  • "Θα σε πείραζε να μου έδινες διαμονή στο σπίτι σου; Μόλις είχα έναν καυγά με τις αδερφές μου και δεν έχω όρεξη να κοιμηθώ μαζί τους. "

Ο οικονομικός τομέας που περιλαμβάνει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών στέγασης είναι η φιλοξενία. Αυτές οι εγκαταστάσεις προσφέρουν υπηρεσίες διαφόρων κατηγοριών που ταξινομούνται σύμφωνα με έναν αριθμό αστεριών. Τα ξενοδοχεία αστέρων είναι τα πιο βασικά, ενώ τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων συνδυάζουν την άνεση και την πολυτέλεια.

Σε ένα ευρύτερο επίπεδο, η ανθρώπινη στέγαση περιλαμβάνει την έννοια της μόνιμης διαμονής (η οποία μπορεί να είναι ένα σπίτι που κατοικείται από μια οικογένεια, ένα μεμονωμένο διαμέρισμα, ένα ορφανοτροφείο, ένα ηλικιωμένο σπίτι, μια συλλογική κατοικία για τους φοιτητές, κλπ.). Υπάρχουν επίσης και άλλοι τύποι προσωρινών καταλυμάτων που δεν έχουν να κάνουν με ξενοδοχεία, όπως αυτοί που βρίσκονται στη φυλακή ή σε νοσοκομείο.

Η φιλοξενία Web, τέλος, είναι μια υπηρεσία που αποτελείται από την αποθήκευση ψηφιακών πληροφοριών (έγγραφα, εικόνες, βίντεο, ακουστικές και άλλες μορφές περιεχομένου) σε ένα διακομιστή που είναι προσβάσιμος μέσω του Internet.

https://conceito.de/alojamento

 

ΣΥΝΏΝΥΜΑ ΤΗς «ΔΙΑΜΟΝΉς»

Οι ακόλουθες λέξεις έχουν παρόμοια ή πανομοιότυπη σημασία για τη «στέγαση» και ανήκουν στην ίδια γραμματική κατηγορία.

Συνώνυμα καταλύματος:

  • Το Αβαρακμέντο
  • Καταλύματα
  • Τετραμερισμού
  • Ξενώνας